Praha 7 Se Zapojila Do Systemu Chytre Komunikace Vybrala Si Mobilni Rozhlas 81303

0
Rate this post

Co je to inteligentní automatizace procesů?

Inteligentní automatizace procesů je automatizace řady technologií pro optimalizaci obchodních procesů. Zahrnuje automatizaci robotických podrobnosti procesů, strojové učení pomocí umělé inteligence a kognitivní automatizaci.

Lidé v mnoha různých odvětvích byli vystaveni inteligentní automatizaci procesů v různých situacích, ať už si to uvědomují nebo ne. Pokud jste si například někdy otevřeli bankovní účet za půl hodiny, jedná se o inteligentní automatizaci procesů. Možná jste si povídali s robotem na webové stránce, nahráli dokumenty, získali souhlas a stáhli si uvítací balíček, aniž byste skutečně komunikovali s osobou.

Někdo navrhl algoritmus tak

Aby zachytil všechny podstatné a povinné prvky, zkontroloval aplikaci a schválil nebo zamítl. Inteligentní automatizace procesů v tomto kontextu znamená méně obručí pro zákazníka a vyšší efektivitu pro banku.

Inteligentní automatizace procesů v bankovnictví nebo pojišťovnictví se týká souboru nástrojů a inovací v řízení obchodních procesů, které automatizují únavné, opakující se, replikovatelné, všední a nespecializované úkoly. Spolu s žádoucím vedlejším efektem eliminace lidských chyb zjednodušuje interakce a šetří čas zrychlením těchto rutinních procesů.

Jaké jsou součásti inteligentní automatizace procesů?

Digitální automatizace procesů, automatizace robotických procesů a zdravá dávka umělé inteligence tvoří inteligentní automatizaci procesů.

Někdo navrhl algoritmus tak

Digitální automatizace procesů

Z historického hlediska, kdy digitalizace procesů začínala, mohla být její implementace těžkopádná. Nicméně převratné technologie poslední dekády to vše změnily a přeplňovaly digitální transformaci. Široké přijetí mobilních technologií vytvořilo velké množství aplikací souvisejících s optimalizací služeb a procesů, které se rychle staly hlavním proudem. Příkladem jsou aplikace pro sdílení nebo rezervaci taxi, nákupní aplikace nebo dokonce aplikace receptů.

Automatizace digitálních procesů se historicky vyvíjela z potřeby využít technologii k maximalizaci efektivity řízení obchodních procesů. Firmy těžily z výhod lepší správy dat, lepšího toku dat a lepší dostupnosti ve všech oblastech.

Automatizace robotických procesů

Snad největší výhodou automatizace digitálních procesů je agilita, kterou podniky získají. Tato superschopnost pochází z přijetí inteligentních procesů, které prosévají hromady automaticky generovaných dat a hledají trendy a poznatky, které mohou podniky využít ke strategickým rozhodnutím.

Automatizace robotických procesů se týká použití AI nebo robotů k provádění opakujících se úkolů. Přebírá nudné, pracné, mechanické, bezduché úkoly.

Tím, že robotická automatizace procesů odstraní z rovnice práce únavnou práci, uvolní lidské energie a umožní jim, aby se znovu soustředily na jiné strategičtější oblasti, aby řídily obchodní růst.

Automatizace robotických procesů

Umělá inteligence

Umělá inteligence je chytré koření: její výhoda spočívá v tom, že se vyvíjí sama o sobě a stává se postupně inteligentnější a intuitivnější. Spojte data generovaná digitální automatizací a automatizací robotických procesů na další úroveň.

Umělá inteligence má schopnost odhalit složité vzorce a provádět mnohem pokročilejší analýzy a získat užitečné poznatky, které přesahují to, co dokáže zpracovat jakákoli lidská mysl. Dokáže kombinovat minulé a současné trendy a dosáhnout ještě chytřejších výsledků.

Jak se v průmyslu využívá inteligentní automatizace procesů

Způsob, jakým digitální procesní automatizace, robotická automatizace procesů a umělá inteligence spolupracují při poskytování vynikajících zákaznických/koncových zkušeností, je docela zajímavý a elegantní.

Automatizované procesy přebírají datové vstupy z různých zdrojů a rozhraní, včetně chatových nebo hlasových botů, platebních bran, mikroslužeb, senzorických nástrojů a analytických zpráv ponořených do „databáze událostí“.

Zde je několik skvělých příkladů inteligentní automatizace procesů v různých oblastech včetně marketingu, prodeje a služeb zákazníkům v maloobchodě.

Jak se v průmyslu využívá inteligentní automatizace procesů

Maloobchodní nebo eCommerce webové stránky využívají virtuální asistenty (jako jsou chatboty), kteří zpracovávají často kladené otázky, podporují prodej a poskytují kupujícím poprodejní podporu.

Dobře navržený standardní chatbot umožňuje správná doporučení, rychlé doručení a snadné vrácení.

Stále větší procento zákazníků přijímá doporučení produktů nabízená těmito algoritmy za chatboty. Nejen, že chatboti zbavují zaměstnance dotazů, ale také používají AI k vytváření doporučení, která podporují prodeje.

Internet věcí (IoT) transformuje zážitkový maloobchod v mnoha ohledech. Inteligentní zrcadla shromažďují fyzické statistiky a umožňují zákazníkům vidět, jak na nich bude vypadat určité oblečení a make-up. Jedná se o oblíbenou aplikaci umělé inteligence a automatizace, kterou bude maloobchod stále více poznávat.

  • Lékárny mohou sledovat rozpoznávání hlasu a ověřovat zákazníky a provádět každou transakci rychlejší a bezpečnější.
  • Uličky a samoobslužné pokladny mohou poskytovat údaje o trendech nakupujících, které lze využít k efektivnějšímu skladování regálů.
  • Značky mohou čerpat ze stávajících recenzí produktů a dávat doporučení pro nové kupující.
  • Během pandemie COVID-19 klinika Mayo na Floridě používá autonomní chytrá vozidla bez řidiče k přepravě vzorků pacientů a dodávání zdravotnického materiálu.

Další výhody inteligentní automatizace procesů

Zavedení inteligentní automatizace procesů může přinést větší hodnotu než jen úsporu času a společnostem poskytnout velkou agilitu:

Může pomoci zmírnit rizika a omezit chyby odstraněním lidských chyb.

Dokáže zajistit řádnou shodu s předpisy prostřednictvím automatizace operací a procesů na různých úrovních s dodržováním všech standardů a bez rozdílů mezi jednotlivými zaměstnanci.

Inteligentní automatizace procesů vám poskytuje panoramatický pohled na vaše podnikání, přesně určuje oblasti, které vyžadují pozornost, ukazuje problémy ve vašem pracovním postupu a procesech.

Identifikujte kontaktní body na cestě zákazníka a zdůrazněte příležitosti, jak zlepšit zážitek z nakupování a zvýšit spokojenost. To pomáhá udržet si zákazníky a snížit jejich odchod.